2014. január 6., hétfő

Fb. hozzászólásom az ellenzék újabb gyürkőzéséről

Az egész "összefogás" eleve nem ígért semmi átütőt, ha nem produkálnak egy ütős, vadonatúj miniszterelnök - jelöltet. Hallatlanul rövid az idő, kevés a közismert, sokakat vonzó és hozzáértő ember és hálátlan a feladat. Ezért kicsi az esélye, hogy ilyen lépne színre. Ha pedig nem, akkor a mostani gyürkőzés kudarca csak menlevelet ad a pártoknak, hogy ne kormányváltásért, hanem önálló frakcióért küzdjenek egy sóhivatal parlamentben.

3 megjegyzés:

  1. Gyurcsány pergőtűzszerű offenzívája leamortizálta az Együttet és Bajnait és teljesen hozzányomta az MSZP-hez. Most itt az eredmény: Gyurcsány tárgyalhat az összefogásról. Az nem igaz, hogy egyetlen lehetősége a bólogatás. Kialkudhatja, ami neki fontos, ha ennek megfelelő áldozatot hoz ő is.Így - szerintem - elérheti, hogy más személy legyen a miniszterelnökjelölt, mint a listavezető - de komoly áldozat árán.

    VálaszTörlés
  2. A politika is valahol szakma, ezt a Gyurcsány megtanulta, iparitanuló társai még hozzájárnak a pofonokért, de talán így lesz ez jó.

    VálaszTörlés
  3. A hirtelen felindulásban elkövetett összefogás az első napokban a megbeszéltek szerint működni látszik. Majd meglátjuk, hogy milyen kampányra lesznek képesek. Továbbá azt is, hogy tartogat-e a választásokkal kapcsolatban Orbán további meglepő trükköket. Az eddigiek szerint kialakul a népszavazásként értelmezhető helyzet a választásokra. Az ellenzék implicit célkitűzése, hogy minimumként szerezze meg a mandátumok 1/3-át + 1 -et. A deklarált cél a választási győzelem, amihez a közhangulatban fordulatnak kellene beállnia.

    VálaszTörlés