2016. október 17., hétfő

Percekkel a válaszút előtt

Óriási a tétje az USA választásoknak. Nem csak az elnökválasztásnak, hanem a szenátusi és képviselőházi választásoknak is. Ha a választópolgárok aktív szavazataikkal és otthonmaradásukkal a Rosszat választják, akkor az többé nem korrigálható és globális apokalipszisnek nézünk elébe.

A biztos rosszal távolról sem a jó áll szemben. Hillary Clinton az elnökválasztás során messzemenően nem nyújtott biztató teljesítményt se az alkalmassága, se a programja tekintetében. A régi establishment embere ő, akiről nem látszik, hogy akár az általa bőségesen ismert tények, akár a kétféle riválisa, Trump és Sanders népszerű szövegeiből levonta volna azt a következtetést, hogy valami nagy gazdasági - politikai fordulatra lenne szüksége a világnak. Igaz, ez nem is zárható ki. Nem ígér annyit, mint a megválasztásakor szintén ki nem számítható Franklin Roosevelt. De akár tudja és el van rá szánva valamilyen fordulatra ő és majdani csapata, akár nem, az objektív kihívásokra mindenképpen válaszolniuk kell. Erről fog szólni a következő 4 év. S hogy megtalálják-e a katasztrófa elkerüléséhez elégséges szükséges lépéseket, s hogy egyáltalán vannak-e ilyenek, azt előre nem tudhatjuk.

Vagyis a tét a Rossz és az Esély közötti válaszút. Reménykedjünk - és legfőképpen fogjuk fel ( ottani választók és itteni szurkolók ), hogy egyáltalán miről van szó.

4 megjegyzés:

  1. Tudod az a vicc, hogy Trump Oroszország kezelésében sokkal empatikusabbnak és bölcsebbnek tünik, mint Hillary.

    VálaszTörlés
  2. Tudod az a vicc, hogy Trump Oroszország kezelésében sokkal empatikusabbnak és bölcsebbnek tünik, mint Hillary.

    VálaszTörlés
  3. Az empátia és a bölcsesség két, egymástól teljesen független dolog. Az utóbbinak nyomát sem látom.

    VálaszTörlés
  4. Az FBI nyomozás újraindításának bejelentése

    Utólag fog kiderülni, hogy ez durva beavatkozás volt-e a választási harcba, vagy a manőver pusztán a mundér védelmében történt.

    VálaszTörlés