2013. augusztus 18., vasárnap

Fb. bejegyzésem a nyilasok nemzeti bűnbakká állításának hazug voltáról

Hazugság, szemfényvesztés, hogy a nemzeti elit a II. világháborús magyar bűnöket - önmagát felmenteni akarván - a nyilasokra igyekszik ráfogni.

-A nyilasoknak semmi közük nem volt a Hitler melletti hadbalépéshez, a zsidótörvényekhez, a munkaszolgálathoz, a keleti fronton elkövetett attrocitásokhoz és a deportálásokhoz. Nem ők hiúsították meg a rosszul előkészített kiugrási kísérletet sem.
-A nyilasuralom nem puccs eredménye volt, hanem a német politikai és katonai vezetés akarata. Valójában azonban a nyilasok képtelenek lettek volna a tényleges hatalmat gyakorolni a német hadsereg és a Szálasira felesküdő szinte teljes horthysta tiszti és altiszti kar (hadsereg, csendőrség, rendőrség), köztisztviselői kar, MÁV apparátus stb. stb. aktív közreműködése nélkül. És bár a nyilasok alsó szintjét az emberi mivoltukból kivetkőzött vérszomjas házmesternék, megvadult lumpenek és leventék stb. alkották, felettük vezérkari tiszt, gróf és egyéb, az uralkodó elit pereméről verbuválódott személyek voltak. A nyilasuralom legitimitását az egyházak elitjei sem vonták kétségbe. Budapest elhúzódó, véres és pusztító, magyar szempontból értelmetlen ostromáért magyar részről ismét csak nem a nyilasokat, hanem a magyar tisztikart terheli a felelősség.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése