2018. április 9., hétfő

Fb. bejegyzésem a választások utáni Budapest helyzetéről, lehetőségeiről

Budapest
Egyértelművé vált, hogy Budapest idegen test Fidesz-Magyarországon belül. Orbán ebből le fogja vonni a számára szükséges következtetéseket és azok manifesztálódni fognak javaslatokban az önkormányzati rendszer átalakításában. Ez utóbbit parlamenti úton megakadályozni nem lehet, de a helyi lakosság nemtetszését számos módon kinyilváníthatja.
A közigazgatási "csata" mellett bőségesen van lehetőség arra, hogy a fővárosiak működőképesebb, a lakosoknak többet nyújtó szövedékké szervezzék önmagukat az államtól, annak rendelkezéseitől és döntéshozóitól - amennyire csak lehet - függetlenül. Ebben pártok, mozgalmak, civil szervezetek, egyesületek, ad hoc társulások stb. mind megtalálhatják a szerepüket, aktivitási területüket - egymással rendszeresen vagy alkalmilag együttműködve. De a társadalmi önszerveződés hatására ismerősök és ismeretlenek nyitottabbakká, segítőkészebbekké válhatnak, mint eddig voltak. S ebbe az önerősítő körbe bárki bekapcsolhatja nem fővárosi, sőt akár külföldi rokonait, barátait, ismerőseit, üzletfeleit.
A lényeg a szükséglet és lehetőség felismerése, kimondása és a különféle aktivitások megkezdése a siránkozás és a tehetetlenség önszuggesztiója helyett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése