2015. szeptember 4., péntek

Fb. bejegyzésem a magyarországi menekültügy új szakaszáról és az ország nyugati kapcsolatairól

Egy fejezet lezárult - hogyan tovább menekült ügy?
Pillanatnyilag a magyar hatóságokkal legfrusztráltabb viszonyban lévő menekültek Ausztriában vannak, a magyar és osztrák - német viszony a mélyponton. A többi itt lévő és még úton lévő menekült a történtekből más következtetést nem vonhat le, mint azt, hogy most már végképp az irány Németország. Ha ehhez a magyar kormány továbbra is asszisztál, azzal szembemegy az EU-val és ennek súlyos következményei lesznek rá nézve. Ha viszont mostantól megpróbálja szigorúan betartani a Dublin 3-at, nem lesz rá ereje - újra indul a szökdösés - kitörés a táborokból. Mindez addig, amíg az időjárás nem csökkenti le az érkezők számát.
Az EU-val való viszony alakulásától függetlenül kiéleződött a viszony a német kormánnyal. Merkel aligha fogja a jövőben Orbánt védeni az EPP-ben. Most már tényleg kitessékelik onnan és mehet euroszkeptikus frakcióba? És akkor mi lesz az EU-s pénzekkel?

1 megjegyzés:

  1. Mindezekkel szemben Orbán jól kalkulált, hogy változatlan a zsarolási pozíciója Ausztriával és Németországgal szemben. Ugyanis tetszés szerint zúdíthat rájuk olyan mennyiségű menekültet egy - egy alkalommal, ami aligha megoldható problémát okoz nekik. Így gyors és határozott retorzióra nem kell számítania.

    VálaszTörlés